Македонија

Атина педантно ги потсетуваат квислинзите на капитулацијата од Нивици

Асиметричноста на обврските во т.н. “Преспанска спогодба” од ден на ден испливуваат на површина, па Атина реагира и на најситните детали, без оглед што самата нема исполнето ништо од договореното.

Неодамна Врховниот суд вна Атина преку циркуларно писмо предупреди на злоупотребата на т.н. “Преспански договор” по „инцидентите на две меѓународни правни конференции надвор од ЕУ, на кои претставникот на Скопје се претставувал како претставник на Република Македонија“.
Врховниот суд на Атина дава упатство во вакви случаи нивните претставници да не се потпишуваат на никакви заклучоци од тие конференции.

Од друга страна нема никаква реакција од македонското (читај: квинслишко инсталирано) МНР на прекршувањето на т.н. “Преспанската спогодба” од страна на Атина. Атина и натаму не ги ратификува трите меморандуми што останаа заглавени во грчкиот парламент, а не прави ништо ниту да ги промени старите табли „ФИРОМ“ и „Скопиа“.

Атина ја заврши целата работа во 2018 година во Нивици и сега ги собира плодовите на квинслишки инсталиранта власт и нивната тортура врз Македонија, коментираат аналитичари.

Тагови

Поврзани вести