Македонија

Акција за чистење на дел од брегот на Тиквешко Езеро

Акција за чистење на дел од брегот на Тиквешко Езеро викендов организираше регионалното еколошко друштво „Еко-живот” од Кавадарци.

Претседателот на Здружението, Роберто Паризов попладнево рече дека и во иднина, како и досега, ќе работат на решавање на проблемите од сферата на заштитата на животната средина.
-Нашите активисти и понатаму посветено ќе работат на заштита на биодиверзитетот. Голема благодарност до ЈП „Комуналец” за несебичната поддршка, како и до општина Kавадарци,  како и синхронизирање со националните стратегии за животна средина, додаде Паризов.

 

Тагови

Поврзани вести