Забава

20 неверојатно прекрасни места кои изгледаат како од друга планета

Нашата планета е едно вистинско големо чудо, а доказ за ова се следните 20 неверојатно прекрасни места, кои докажуваат дека природата има моќ и убавина која понекогаш не може да се опише со едноставни зборови!

1. Бамбусовата шума, Кина

2. Црната шума, Германија

3. Ханг Сон Донг, Виетнам

4. Розовата вода на езерото Ретба, Сенегал

5. Ледените пештери, Алјаска

6. Планината Рораима, Јужна Америка

7. Нако Мине, Мексико

8. Црвената плажа, Кина

9. Планините Тианци, Кина

10. Езерото Хилиер, Австралија

11. Полињата со лалиња, Холандија

12. Занге Данксиа, Кина

13. Релјефни образувања, Кина

14. Водопадот Огуни, Јапонија

15. Долината Ландманалаугар, Исланд

16. Големите скали, Аризона

17. Антартик

18. Езерото Кресент, Кина

19. Сокриената плажа на Мариета островите, Мексико

20. Скалите Хаики, Хаваи, САД

Тагови

Поврзани вести