Македонија

ФИТР ќе презентира дел од проектите од областа на животната средина

Ќе бидат претставени и ефектите и мерењата на дел од проектите од јавниот повик „О2 Предзивик“, „Комерцијализација на иновации“ и „Предизвик за млади истражувачи“.

Фондот за иновации и технолошки денеска ќе презентира дел од проектите од областа на животната средина ко-финансирани преку повеќе инструменти на Фондот.

На презентацијата ќе бидат претставени и ефектите и мерењата на дел од проектите од јавниот повик „О2 Предзивик“, „Комерцијализација на иновации“ и „Предизвик за млади истражувачи“.

Како што е најавено, на презентацијата се очекува да се обратат Јани Макрадули, заменик министер за животна средина и просторно планирање и Јован Деспотовски, директор на ФИТР.

Тагови

Поврзани вести