ВестиМакедонија

Утрово најзагадено кај Ректоратот

Мерните станици во земјава покажуваат дека утринава загаденоста на воздухот е на ниско ниво, а најзагаден е кај Ректоратот, додека веднаш потоа следуваат Куманово, Ѓорче Петров, Гази Баба, Тетово и Карпош.

Кај Ректоратот утринава се измерени дури 53 µg/m3, додека во Куманово има 35 µg/m3, а во Ѓорче Петров измерени 34 µg/m3.

Тагови

Поврзани вести