Македонија

Средното училиште „Михајло Пупин“ на патрониот празник ќе добие фотоволтаична електрана

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања денеска ќе присуствува и ќе се обрати на свеченоста по повод одбележувањето на патрониот празник на Средното електротехничко училиште „Михајло Пупин“ во Скопје.
На настанот ќе биде пуштена во употреба и фотоволтаична електрана во училиштето, по што се предвидени изјави на вицепремиерот Анѓушев и претставници од училиштето./МИА
Тагови

Поврзани вести