Свет

Ситуацијата во Сибир не се подобрува: И натаму горат 163.000 хектари

Пожарникарите во Сибир ги гасат пожарите на вкупно 163.100 хектари, соопшти денеска службата за заштита н а шуми.

Како што се наведува, пожарникарите се борат со 78 пожари кој зафатија 110.082 хектари во регионот Иркутс и 69 пожари на 46.976 хектари.

Тагови

Поврзани вести