Забава

Синоќа можеше да се види метеорскиот дожд Персеиди

Секоја година во месец август се појавува Персеиди метеорскиот дожд.

Синоќа бројот на метеори достигнувал околу 60 метеори на час.

ФОТО: EPA / PETER KOMKA

Тагови

Поврзани вести