Екобаланс ТВИнтервју

Идината е во малите компании кои работат со огранско ѓубриво, интервју со Наталија Бургиева-,,Мама Органа” (видео)

Наталија Бургиева е основач на социјалното претпријатие „МамаОргана“. Иако по професија е економист, таа произведува органско ѓубре и не создава отпад. Идината е во малите компании кои работат со огранско ѓубриво, но во Македонија не постои регулатива која го одвојува органското од конвенционалното ѓубриво. Најдобро органско ѓубриво е она кое е хранливо за растенијата и е направено од остатоци од храна и измет од животни кои се хранети без пестициди…

Целото интервју може да го погледнете во видео прилогот.

Тагови