Фото

Земјата и Месечината „заробени“ во еден кадар

Фасцинантна фотографија е снимена од кинескиот сателит Лонгјианг – 2 на која се гледа ретка перспектива- огромна задна страна на Месечината со „малечката“ планета Земја.

Еве како изгледаат Месечината и Земјата „заробени“ во еден кадар, на фотографијата настаната на 3. февруари оваа година.

Тагови