Македонија

Дождот влијае на загаденоста, на некои места ја надминува границата

Воздухот во Македонија денеска е релативно чист и покрај тоа што во некои локации загаденоста за малку ја надминува границата.

 

 

Во Скопскиот Ректорат присуството на ПМ10 честички е 80 µg/m3, во Тетово е 64 µg/m3, а малку над границата е и во општините Центар и Карпош.

Тагови

Поврзани вести