Живот

Докази дека сè уште можеме да ја спасиме планетата

Нема потреба да кажеме дека планетата се дави во ѓубрето од луѓето.

За среќа, многу луѓе почнаа да работат на спасување на еко системот.

Докази дека сè уште можеме да ја спасиме планетата:

Садови од тиква

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-02.jpg

Детски играчки од биоразградлива пластика

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-03.jpg

Столчиња од ќерамиди

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-04.jpg

Силиконско стапче за чистење уши, што се користи повеќе пати

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-05.jpg

Машина за продажба на свежа салата

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-06.jpg

Еко жилет на кој му ги менувате само сечилата

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-07.jpg

3Д принтани клупи, наместо направени од дрво

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-08.jpg

Еко светки за очи,  направени од состојки што се разградуваат за неколку седмици

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-09.jpg

Патека што продуцира струја, додека се чекори по неа

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-10.jpg

Биоразградлива кутија за пица

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-11.jpg

Мастило за принтер направено од алги, кое исчезнува по некое време и хартијата останува чиста

11-dokazi-deka-se-ushte-mozheme-da-ja-spasime-planetata-12.jpg

Тагови

Поврзани вести