Патувања

Градот Бордум го носи епитетот “Турски Сен Тропе”

Оваа нова луксузна дестинација, чија популарност расте многу брзо, е во Турција.

Тоа е градот Бордум, кој го носи епитетот “Турски Сен Тропе” поради своите луксузни хотели, клубови на плажи, гастрономски сцени и изобилие на супер-јахти кои лебдат на неговите води.

Бројни истражувачки туристички сајтови го прогласија Бодрум како една од најдобрите дестинации во годината, наведувајќи да се избегне премногу развиениот Бали во корист на Бодрум, каде што во тек е ренесанса со пет ѕвездички.

Бројни богати Европејци кои не сакаат да се туркаат во големите гужви за време на своите годишни одмори,  летуваат токму тука.

Бодрум ги привлекува боемите од прва класа, познати личности, модели и светската елита. Освен по ноќната сцена која е многу интересна, градот е познат и по својот замок од петнаесетиот век.

Otkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godine

Otkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godine

Otkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godine

Otkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godineOtkrivamo: koji grad je glavna letnja destinacija godine

Тагови

Поврзани вести