Македонија

Анализите од ОХИС се готови – Траги од метил акрилат има, но не испариле надвор

Траги од метил акрилат мономер има во цефките на цистерната потврди акредитираната лабораторија при штипскиот универзитет. Според анализите испарувањето внатре е забележано но не и надвор. Оваа токсична хемикалија не испуштила никакви супстанци надвор во воздухот.

Брифингот во министерството е во тек, министрите смируваат нема простор за паника кај населението.

Тагови

Поврзани вести