Македонија

Агресивна мечка близу живеалиштата на селаните во кичевско Колари

Жителите од селото Колари, Кичевско се вознемирани откако во последните денови околу своите куќи забележале голема мечка.

Жителите на селото веруваат дека мечката е агресивна, и велат „ најверојатно бара храна во околината на селото“.

Тие се попречени да ги користат пасиштата во близина на самата шума до селото и се плашат да ги обавуваат секојдневните обврски.

Сè уште не е познато дали е нанесена штета на некое од бачилата во близината на селото.

Тагови

Поврзани вести